• home
 • video
 • pas verschenen

  Nzolo zakt weer voor fysieke tests: "Was geblesseerd"

  Jérôme Efong Nzolo (r) mag nu alleen oefenwedstrijden fluiten.

  De komende maanden zult u Jérôme Efong Nzolo (39) niet in de Jupiler Pro League aan het werk zien. De goedlachse scheidsrechter faalde opnieuw voor zijn fysieke test. Ook zijn collega Christof Virant (35) is niet fit voor competitievoetbal. Nzolo roept een blessure in als excuus.

  Jérôme Efong Nzolo en Christof Virant vielen al voor de tweede keer door de mand in Leuven, meldt Het Laatste Nieuws. Twee maanden geleden slaagden de twee in eerste zit niet voor de fysieke testen. Nzolo kwam toen net uit vakantie, Virant blesseerde zich tijdens de testen.

  Omdat ze de test niet doorstonden, hadden Nzolo en Virant de voorbije weken nog geen match gefloten op het hoogste niveau. Maar hun tweede zit gisteren was niet beter.

  "Volgens het reglement mogen de scheidsrechters nu een hele tijd niet aangesteld worden voor nationaal voetbal", legt Frank De Bleeckere, Elite en Talent Referee Manager bij de voetbalbond, uit aan Sporza.

  "Het "Referee Office" van de bond moet nu oordelen wanneer ze hun volgende fysieke test kunnen afleggen, maar de komende maanden zullen de scheidsrechters enkel vriendschappelijke wedstrijden kunnen leiden."

  Nzolo werd in zijn carrière vier keer verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar (2007, 2008, 2009 en 2013). In 2009 moest hij ook al eens een tweede zit doen, toen voor zijn theoretische examen.

  Nzolo: "Ik blesseerde mij tijdens de tests"

  In een reactie haalt Nzolo een blessure aan als oorzaak voor het falen van zijn test. "Ik blesseerde me tijdens de fysieke proeven. Ik voelde plots een hevige pijn in mijn bil en kon de tests niet tot het einde afwerken. Het deed echt enorm veel pijn. Binnenkort heb ik een afspraak bij de dokter en ik hoop dat het verdict niet te zwaar is."

  "Maar in ieder geval heb ik geen plannen om een punt te zetten achter mijn carrière. Ik heb zin om terug te keren, want het is een grote passie om scheidsrechter te zijn."