Ga naar de inhoud

Michael Schumacher keert terug naar huis

 di 9 september 2014 15:18
Michael Schumacher zet zijn lange revalidatie thuis voort.
Michael Schumacher is ontslagen uit het ziekenhuis van Lausanne. De zevenvoudige wereldkampioen F1 zet zijn revalidatie thuis voort. "Er wacht hem nog een lange en moeilijke weg", zegt zijn manager Sabine Kehm.

De 45-jarige Schumacher liep eind december een zwaar hersentrauma op bij een ski-ongeval in de Franse Alpen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Grenoble en in een kunstmatig coma gehouden. Zijn toestand was lange tijd kritiek, maar in juni kwam eindelijk goed nieuws.

Schumacher ontwaakte uit zijn coma en werd overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Lausanne. Daar werkte de zevenvoudige wereldkampioen F1 maandenlang aan zijn revalidatie. Vandaag keert Schumacher terug naar huis, waar hij voort zal herstellen.

"Rekening houdend met de ernst van zijn verwondingen, is er de komende weken en maanden veel vooruitgang geboekt. Maar er wacht hem nog een lange en moeilijke weg", zegt zijn manager Sabine Kehm.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.