• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen: "Mijn spelers gaan zelfs slapen met een blik op de medailles"

  Vital Heynen wil met Duitsland op het WK een medaille halen.

  In tegenstelling tot de Red Dragons heeft de Duitse nationale volleybalploeg zich wel geplaatst voor de tweede ronde op het WK in Polen. Met bondscoach Vital Heynen is er zo nog een Belg aanwezig. De ex-trainer van Maaseik heeft een bijzondere manier om zijn spelers te motiveren. "Overal waar ze gaan en staan, zien ze de drie medailles voor zich."

  Al 44 jaar wacht de Duitse nationale volleybalploeg op een WK-medaille. Onze landgenoot en bondscoach Vital Heynen hoopt daar dit jaar verandering in te brengen. En daarvoor doet de 44-jarige Heynen een beroep op een psychologisch spel. "Ik heb een gouden, zilveren en bronzen medaille meegebracht die altijd in het zicht van mijn spelers staan", zegt hij.

  "Ik ben ervan overtuigd dat de spelers het resultaat van hun inspanningen moeten zien. Dat heb ik bij mijn vorige club Noliko Maaseik getest. Ik plaatste in de trainingszaal en in de kleedkamer altijd een beker om de spelers extra motivatie en kracht geven om de titel te pakken. Dat experiment heeft bij Maaseik gewerkt met veel titels als resultaat."

  "Ook dit jaar heb ik hetzelfde gedaan bij de Duitse nationale ploeg. Zowel in de kleedkamer als in de trainingszaal heb ik de drie te winnen medailles gelegd. Zo weet mijn team waarvoor ze spelen. Zelfs voor het slapen gaan worden ze met de medailles geconfronteerd."

  "Ik ben ervan overtuigd dat de spelers moeten geloven dat ze het WK kunnen winnen. Op de muren van de kleedkamer heb ik het woord "Kaizen" geschreven, wat betekent dat je als speler elke dag beter moet worden. We zijn gekomen voor een medaille en dat is het enige waarmee je kan terugkeren, niets anders."

  Duitsland op het WK in Polen

  Duitsland werd in de eerste ronde op het WK tweede in groep B. Het verloor slechts één van zijn vijf wedstrijden. Brazilië, nummer één van de wereld en regerend wereldkampioen, bleek een maatje te groot (0-3). In de tweede ronde neemt de ploeg van Heynen het op tegen Rusland, Canada, Bulgarije en China.