• home
 • video
 • pas verschenen

  De Keersmaecker: "Ontgoocheld door lekken"

  François De Keersmaecker heeft kopzorgen.

  Het rommelt al een tijdje bij de Belgische voetbalbond. Het (financiële) beleid van verandering dat CEO Steven Martens voert, ligt bij verschillende bondsniveaus onder vuur. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker zat vanmiddag samen met het betaalde voetbal. Maar achteraf wou niemand reageren.

  Verschillende dagbladen maakten gewag van een crisisvergadering.  De Keersmaecker hield het bij een interne vergadering. "Ik had ook al zo'n vergadering met de Vlaamse amateurliga en de Waalse amateurliga. Dit is de derde in de rij, met het betaalde voetbal", vertelde hij voor aanvang van de bijeenkomst.

  Een van de agendapunten was de vertrouwelijkheid van de vergaderingen en gesprekken. Want de laatste maanden kwam er via lekken veel intern - en vooral negatief - nieuws naar buiten. Maar uitgerekend die agendapunten stonden vandaag in de krant. "Daarover ben ik dan ook ontgoocheld", zei De Keersmaecker.

  Na de vergadering wou niemand iets kwijt over wat er besproken is. KVM-voorzitter Johan Timmermans had het over een "constructieve vergadering", maar de andere leden reageerden niet. "Misschien volgt er vrijdag, na een nieuwe vergadering, wel nieuws", klonk het bij de KBVB.