• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Hooghe: "Drie minuten pauze bij hoofdblessure speler"

  Michel D'Hooghe lanceerde zijn voorstel op een conferentie.

  Michel D'Hooghe is voorstander van een wedstrijdonderbreking als een speler een hoofdblessure heeft opgelopen. "Een teamarts moet tijdens een pauze van drie minuten de speler controleren", legt D'Hooghe uit.

  Onder meer op het WK in Brazilië laaide de discussie over hoofdblessures bij voetballers weer op. Zo kwam de Duitser Christoph Kramer in de WK-finale stevig in botsing met het hoofd van een Argentijnse collega.

  Kramer speelde nog even voort, maar moest kort nadien toch gewisseld worden. Achteraf vertelde scheidsrechter Rizzoli dat Kramer hem gevraagd had "of hij echt wel in de WK-finale stond".

  Michel D'Hooghe wil nu een antwoord bieden op de kritiek met een voorstel. De voorzitter van de Medische Commissie van de FIFA wil een pauze invoeren bij een hoofdblessure.

  "Als er een vermoeden is van een hersenschudding moet de scheidsrechter de wedstrijd drie minuten stilleggen", vertelde D'Hooghe op een conferentie in Manchester.

  "De ref moet tijdens die pauze de speler laten controleren door een teamarts. De arts bepaalt dan of de speler op het veld mag blijven en niemand anders", klinkt het.

  Bekijk hier nog eens de botsing van Kramer in de finale:

  Jan Mulder over Kramer: "Gedrag van dokter is levensgevaarlijk"