• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische beloften mogen niet naar EK voetbal

  De beloftenploeg van coach Johan Walem mist het EK.

  De Jonge Duivels zullen er niet bij zijn op het EK voetbal van 2015. De Belgen hadden vrijdag al hun laatste kwalificatiematch gespeeld en moesten hopen op een misstap van Italië en Servië om zich alsnog te plaatsen voor de EK-play-offs. Maar beide landen deden hun job.

  De Belgische beloften versloegen vrijdag Cyprus met 0-6 en sprongen zo naar de voorlopige leidersplaats in hun groep. De kwalificatie voor de play-offs van het EK hadden ze weliswaar niet meer in eigen handen, daarvoor moesten ze rekenen op een misstap van Italië en Servië in hun laatste match.

  Maar die kwam er dus niet. Italië blikte eveneens Cyprus in met 7-1, Servië klopte Noord-Ierland met 1-4. Italië sluit de campagne zo af als groepswinnaar, Servië eindigt tweede. De Belgen eindigden net als Servië met 16 punten, maar de Serviërs haalden betere resultaten in de onderlinge duels (2-2 en 0-3).

  Vrijdag wordt er geloot voor de play-offs. De zeven winnaars van die duels mogen samen met gastland Tsjechië aantreden op het WK, dat in 2015 van 17 tot 30 juni georganiseerd wordt.

  De Belgen moeten overigens ook een kruis maken over deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Enkel op het EK hadden de Jonge Duivels een gooi kunnen doen naar een olympisch ticket.

  De tien groepswinnaars en de beste vier nummers twee stoten door naar de play-offs. De winnaars van die dubbele confrontaties mogen in 2015 deelnemen aan het EK in Tsjechië.