• home
 • video
 • pas verschenen

  American Football-ster wordt ontslagen door club na hard huiselijk geweld

  Janay Palmer ligt bewusteloos op de grond.

  De Baltimore Ravens, een ploeg in de NFL, hebben hun sterspeler Ray Rice ontslagen nadat videobeelden waren opgedoken waarin de running back zijn verloofde bewusteloos slaat in een lift. Eerder had hij een schorsing van twee wedstrijden gekregen van de NFL.

  Op een avond in februari sloegen de stoppen van American football-speler Ray Rice helemaal door. Tijdens een ruzie in een lift geeft hij zijn verloofde Janay Palmer een enorme mep. Janay Palmer viel met haar hoofd tegen de leuning en raakte bewusteloos.

  De 27-jarige NFL-ster werd opgepakt door de politie en kreeg twee wedstrijden schorsing en een boete van een half miljoen euro aan zijn broek van de NFL, de Amerikaanse American Football-competitie.

  In de Verenigde Staten ontstond ophef over de lichte straf die de NFL Rice oplegde. De Baltimore Ravens hebben daarop zelf ingegrepen en Rice op straat gezet.

  "Een echte man slaat zijn vrouw niet"

  Door de controverse in de VS zag ook Barack Obama zich genoodzaakt om zich te mengen in het debat: "Een echte man slaat een vrouw niet, of dat nu in het openbaar of achter gesloten deuren gebeurt zoals al te vaak het geval is. Partnergeweld een halt toeroepen is belangrijker dan football", zegt de president.

  Wie vragen heeft rond partnergeweld of wil weten hoe deze problematiek in België aangepakt wordt, kan terecht op de website www.partnergeweld.be