• home
 • video
 • pas verschenen

  Alberto Contador past voor het WK

  Alberto Contador is voorlopig oppermachtig in de Vuelta.

  Alberto Contador zal niet deelnemen aan het WK wielrennen in Ponferrada, eind september. Het parcours is niet echt spek voor de bek van de tweevoudige Tourwinnaar.

  Alberto Contador ziet voor zichzelf weinig kansen weggelegd op het wereldkampioenschap. "Het WK-parcours is niet geschikt voor mij", legt hij uit. "Ik laat liever iemand anders in mijn plaats gaan. Na de analysere van het parcours kom ik tot de conclusie dat het niet bij mijn eigenschappen past."

  Contador scheert momenteel hoge toppen in de Vuelta. De Spanjaard liep twee maanden geleden nog een zware scheenbeenblessure op in de tiende rit van de Tour. Vandaag prijkt hij helemaal bovenaan in het klassement van de Ronde van Spanje.