• home
 • video
 • pas verschenen

  "Federer heeft 18e grandslamtitel weer in zich"

  "Roger Federer heeft weer zijn beste tennis laten zien."

  Volgens Filip Dewulf is Roger Federer (33) nog in staat om een grandslamtoernooi te winnen. "Voor mij was hij de voorbije zomer de beste speler op het circuit", vertelt de oud-speler en tennisjournalist.

  Op de US Open stond voor het eerst in bijna tien jaar geen enkele speler van de grote vier (Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray) in de finale van een grandslamtoernooi.

  "Daar zou ik geen al te grote conclusies aan vastknopen", vertelt oud-speler en huidig tennisjournalist Filip Dewulf (foto) in het Radio 1-programma De ochtend.

  "Het is vooral uitzonderlijk wat die vier de voorbije negen jaar gepresteerd hebben. Ze hebben die hele tijd de titels onder mekaar verdeeld, ongelooflijk."

  "Dit jaar zijn er twee - Wawrinka op de Australian Open en Cilic op de US Open - die de hegemonie doorbreken. Een normale evolutie."

  "Federer laat weer beste tennis zien"

  Roger Federer (33) gelooft dat hij nog een 18e grandslamtitel in zich heeft. "Ik nu ook weer", reageert Filip Dewulf.

  "Vorig jaar zou ik anders gepraat hebben. Toen kwam hij overal een stap te laat, maar nu is hij fysiek weer in goede doen."

  "De voorbije zomer was hij voor mij de beste speler van het circuit. Hij liet weer het beste tennis zien. Iedereen verwachtte dat hij in New York met de titel zou gaan lopen.

  "Cilic heeft Federer verrast in de halve finales, maar die heeft ook getoond dat hij in de vorm van zijn leven zit. En dan kan hij mee met de allerbesten."

  "Beste jaren komen er nu aan voor Cilic en Nishikori"

  "Het lijkt er nu sterk op dat US Open-finalisten Marin Cilic en Kei Nishikori de mannen van de toekomst zijn. Met respectievelijk 25 en 24 jaar hebben ze nu ook de leeftijd om mee te strijden voor de grote titels", weet Filip Dewulf. "De topjaren in het mannentennis liggen nu tussen je 26e en 29e."

  "Nishikori is al lang een talent. Op zijn 14e voorspelden de Japanners hem al een toekomst als 's werelds nummer 1. En Cilic is altijd een goeie junior geweest. Hun beste jaren komen er nu aan."