• home
 • video
 • pas verschenen

  Zokora zegt Ivoriaanse ploeg vaarwel

  Zokora zal niet meer aantreden voor Ivoorkust.

  Didier Zokora heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De 33-jarige ex-speler van Racing Genk houdt het na 117 caps voor bekeken bij Ivoorkust.

  Na het afscheid van Didier Drogba verliest Ivoorkust met Didier Zokora dus opnieuw een sterkhouder. De verdediger speelde op 19 juni op het WK zijn laatste wedstrijd voor Ivoorkust. De Ivorianen verloren toen hun tweede groepswedstrijd met 2-1 van Colombia.

  "Na 15 jaar van mijn leven gegeven te hebben voor de nationale ploeg, met zes Africa Cup- en drie WK-deelnames, moet je ermee kunnen ophouden", zei Zokora. "Ik heb niet meer de zin en motivatie en het is tijd om plaats te maken voor de jongeren."

  Zokora speelde van 2000 tot 2004 voor Racing Genk. Nadien kwam hij achtereenvolgens uit voor Saint-Etienne (2004-2006), Tottenham (2006-2009), Sevilla (2009-2011) en Trabzonspor (2011-2014). Dit seizoen verdedigt hij de kleuren van Akhisarspor.