• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandewalle rijdt rond met gebroken rib: "Maar voel me goed"

  Kristof Vandewalle: "Ik hoopte toch nog tweede te worden."

  Kristof Vandewalle glipte zondag mee in de vlucht van de dag en dat ondanks een gebroken rib. "Ik wilde toch eens aanvallen", zegt de Belg op de website van zijn ploeg Trek.

  Kristof Vandewalle reed een week geleden een voor zijn doen belabberde tijdrit. Een gebroken rib en rugpijn, een gevolg van zijn val in de ploegentijdrit, liet hem niet over zijn volle krachten beschikken. Maar zondag ging hij toch mee in de vlucht van de dag.

  "Ik sukkel nog steeds met een gebroken rib en ik had ook last van rugpijn. Maar ik wilde graag aanvallen en ik heb dan toch maar mijn kans gewaagd", vertelt Vandewalle.

  "We raakten weg met vijf jongens. Ik had op een grotere groep gehoopt, maar we kregen toch veel ruimte." Vandewalle kon de grote kanonnen en medevluchter Niemiec niet volgen. Hij werd 15e op bijna twee minuten van de winnaar.

  "Ik voelde me goed, maar ik kon alleen niet extra versnellen door die rugpijn", legt Vandewalle uit. "Op de slotklim koos ik voor mijn eigen tempo. Ik besefte dat Niemiec moeilijk te verslaan zou zijn, maar ik hoopte toch tweede te worden. De klassementsrenners waren te sterk."