• home
 • video
 • pas verschenen

  Rusland start EK-campagne met klinkende zege

  Rusland kende weinig moeite tegen Liechtenstein.

  Rusland heeft zijn start niet gemist in de race naar het EK 2016 in Frankrijk. Het team van Fabio Capello rolde Liechtenstein op met 4-0, al hielpen de Liechtensteiners wel een handje. Lees hier ook de uitslagen na van de overige gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden.

  Sebastien Delferiere moest de wedstrijd in goede banen leiden en zag hoe Liechtenstein zichzelf al vroeg in de partij in de voet schoot. Na amper vijf minuten werkte Martin Büchel een vrije trap van Ignasjevitsj ongelukkig in eigen doel.

  Rusland nam nadien het heft in handen, maar de score opdrijven lukte de WK-tegenstander van de Rode Duivels niet. Doelman Jehle moest zich wel onderscheiden op een schot van Samedov.

  Kort na de rust stak Liechtenstein de thuisploeg opnieuw een handje toe. Jehle kon een schot van Dzagojev nog pareren, maar met een slechte balcontrole zorgde Franz Burgmeier in de herneming opnieuw voor een eigen doelpunt.

  Liechtenstein hing in de touwen en Kombarov dreef de score vanaf de stip verder op. Dzjuba trof nog het doelhout, maar na ruim een uur kon de invaller toch de kers op de taart zetten met de 4-0.

  Zweden raakt niet voorbij Oostenrijk

  In dezelfde groep van Rusland kwamen Oostenrijk en Zweden niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Alaba zette de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong, maar Zengin maakte amper vijf minuten later al gelijk.

  Montenegro klaarde zonder al te veel moeite de klus tegen Moldavië. Vucinic voor en Tomasevic na de rust zorgden voor een 2-0-overwinning.

  In Groep C zorgde Luxemburg bijna voor een verrassing tegen Wit-Rusland. Dragoen kon pas tien minuten voor het einde de openingstreffer van Gerson uitvegen. Verder kwamen de bezoekers niet. In dezelfde groep ging Oekraïne in Kiev de boot in tegen Slowakije dankzij een treffer van Mak.

  San Marino deed zijn reputatie van voetbaldwergstaat alle eer aan. De schade bleef evenwel beperkt tegen Litouwen, dat een 0-2-zege boekte.

  Ook die andere Baltische staat Estland begon de EK-campagne met een zege. Voor eigen volk volstond een late goal van Purje voor de zege tegen Slovenië.