• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuyens: "Slechts 35 koersdagen gekregen"

  Nick Nuyens: "Ik ben er niet uit waar mijn toekomst ligt."

  Voor Nick Nuyens (34) is het hoofdstuk Garmin afgelopen. Hij rijdt dit jaar geen wedstrijd meer. "Terwijl ik niet het gevoel heb dat het seizoen begonnen is", vertelt Nuyens aan Sporza. "De kans dat ik met Garmin mee naar Cannondale verhuis, is onbestaande."

  "35 koersdagen heb ik dit seizoen achter de rug. Dat is niets", legt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 2011 uit.

  "Normaal gezien werk ik ongeveer 90 koersdagen per jaar af. Voorlopig is mijn seizoen dus afgelopen, terwijl ik niet het gevoel heb dat het echt begonnen is."

  "Waarom ik zo weinig heb mogen koersen is ook voor mij een vraagteken. "Ik heb toch een mooi programma gekregen", krijg ik dan te horen. Tja, einde discussie dan."

  Nuyens reed dit jaar onder meer de Omloop, Dwars door Vlaanderen, de E3, Gent-Wevelgem en de Brabantse Pijl. In juni onderging hij een hartoperatie, maar twee dagen later zat hij alweer op zijn fiets.

  Garmin smelt volgend seizoen samen met de Canondale-ploeg. "De kans dat ik mee naar Cannondale verhuis, is onbestaande."

  "Weet niet waar mijn toekomst ligt"

  "Op dit moment verloopt mijn zoektocht moeilijk. Erg vervelend", vat Nick Nuyens zijn situatie samen. "Als je niet kan koersen, kan je jezelf ook niet in de kijker rijden. Ik ben er dus niet uit waar mijn toekomst ligt."

  "Ik doe het nog erg graag, maar dan wel in de juiste omgeving: in een goed gestructureerd team dat me een goed programma geeft. Waar ik het gevoel krijg dat het team zich ook bezighoudt met de renners en voor iedereen het beste wil."