• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Rasmussen provoceert met gele trui in Nederland

  Michael Rasmussen verschijnt volledig in het geel aan de start.

  Opschudding afgelopen weekend in een dernykoers voor oud-profs in het Nederlandse Wijchen. Michael Rasmussen verscheen volledig in gele outfit en op een gele fiets aan de start. Een vingerwijzing naar de Tour van 2007. Als klap op de vuurpijl kwam de 40-jarige Deen als winnaar over de streep.

  Rasmussen als leider uit de Tour gezet

  Michael Rasmussen leek in 2007 op weg naar Tour-winst. Op vier dagen van het einde had de Deen een voorsprong van ruim drie minuten op zijn dichtste belager, Alberto Contador.

  Maar plots werd Rasmussen door zijn Nederlandse ploeg Rabobank uit de Ronde van Frankrijk gezet. De "Chicken" had gelogen over zijn verblijfplaats op training. Later bekende hij het systematische gebruik van allerlei dopingproducten. De voorbije jaren voerde de Deen een juridische strijd tegen zijn Nederlandse ex-werkgever.