• home
 • video
 • pas verschenen

  Messoudi: "Ik werd weggepest op OH Leuven"

  Messoudi in de trui van zijn nieuwe werkgever.

  Na een incident in een oefenwedstrijd kreeg Mo Messoudi de bons bij tweedeklasser OHL. De middenvelder vond uiteindelijk wel onderdak in Waregem, maar het ontslag doet hem nog altijd pijn aan het hart.

  Messoudi ging door het lint tijdens een oefenduel in de aanloop naar de nieuwe competitie. Hij kreeg het aan de stok met een speler van Overijse, die aan zijn lip gehecht moest worden. Het Leuvense bestuur overhandigde de speler zonder dralen zijn C4.

  Op de Antwerpse zender ATV blikt Messoudi na anderhalve maand nog eens terug op de gebeurtenissen. "Er was het een en ander aan mijn slag voorafgegaan", zegt hij.

  "Ik werd nagetrapt, waar verschillende ploegmaats van mij op gereageerd hebben. Er is wat geduwd en getrokken en dan heb ik die slag gegeven. Dat had niet mogen gebeuren, maar er is sprake van uitlokking. De voetbalbond is me daarin gevolgd."

  "Als de mensen zeggen dat ik daarmee goedkoop weggekomen ben, vind ik dat er wel een beetje over. Ik ben de eerste speler die voor zo’n voorval in eerste of tweede klasse ontslagen is. Ik denk dat die straf dus al zwaar genoeg is."

  "Toen ik me moest aanbieden bij het bestuur van OHL, had ik wel verwacht dat ze naar mijn verhaal zouden luisteren. Maar ik wist meteen wat er zou gebeuren. Ik heb er nog met trainer Ivan Leko over gesproken. Voor hem was een verbanning voor 2 of 3 weken naar de B-kern meer dan genoeg."

  "Ik heb weken in onzekerheid geleefd"

  Messoudi verklaart zijn ontslag mede als volgt. "Het is geen geheim dat ik nogal zwaar woog op het budget van OHL en al weken weggepest werd." Waarna de twijfels toesloegen. "Ik heb weken in onzekerheid geleefd: vind je nog een club in eerste of tweede door die slechte publiciteit? Ik bleef stiekem hopen op een eersteklasser of buitenlandse club. Als dat er niet gekomen was, had ik de aanbieding van Beerschot-Wilrijk overwogen, want ik wilde zeker aan hun project meewerken."

  "Dat het Zulte Waregem geworden is, maakt het heel mooi. Ik voelde meteen in het gesprek met trainer Francky Dury dat ze heel veel vertrouwen in mij hadden en dat ze nood hadden aan ervaring na het vertrek van heel wat belangrijke spelers. Ik mag Zulte Waregem echt dankbaar zijn voor deze kans, maar ik denk vast en zeker ook dat ik mijn plaats nog heb in eerste klasse. Dit is een mooie opportuniteit om me bij een topclub te bewijzen."

  Het gesprek met Messoudi op ATV: