• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin klimt naar 46, Nishikori naar 8

  David Goffin bereikt de derde ronde in New York.

  Hoewel de mannenfinale van de US Open nog gespeeld moet worden, heeft de ATP al zijn weekranking uitgebracht. De drie Belgische mannen op de hoofdtabel in New York gingen er allemaal op vooruit: David Goffin is 46e, Niels Desein 208e en Steve Darcis 362e.

  Goffin is de laatste weken goed op dreef. Hij bereikte de derde ronde in het laatste grandslamtoernooi van het jaar, wat hem tien plaatsen winst oplevert: van 56 naar 46.

  Goffin stond begin juli niet meer in de top 100. Met zijn opmars deze zomer nadert hij op de hoogste ranking uit zijn carrière: 42e in oktober 2012.

  Niels Desein, in de eerste ronde gewipt door Goffin, klopt op de poort van de top 200: van 238 naar 208. Steve Darcis liet een zekere zege tegen de Slovaak Martin Klizan liggen. Hij stijgt twee luttele plaatsjes naar 362.

  Nishikori en Cilic zijn weekwinnaars

  Rafael Nadal, die door een blessure afzegde voor de US Open, verliest liefst 2.000 punten, maar behoudt de tweede plaats. De Spanjaard ziet halvefinalist Roger Federer wel flink naderen. Novak Djokovic, ook een halvefinalist, blijft stevig op één.

  Kei Nishikori en Marin Cilic zijn de onverwachte protagonisten in de finale vannacht. De twee klimmen al: de Japanner van 11 naar 8, zijn hoogste ranking ooit, Cilic van 16 naar 12. Maar daar kan straks dus nog wat bijkomen...