• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck beperken schade

  Kirsten Flipkens ging eruit in de eerste ronde in New York.

  Op de eerste WTA-ranking na de US Open staat winnares Serena Williams eenzaam bovenaan. De drie Belgische vrouwen verloren in de eerste ronde in New York, maar betalen daar geen zware prijs voor. Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck zakken: Flipkens is 48e (-1), Van Uytvanck 91e (-8). Yanina Wickmayer stijgt zelfs van 64 naar 62.

  Voor Serena Williams was het de derde zege op een rij op Flushing Meadows, dus extra punten kreeg de Amerikaanse niet. Maar de concurrentie kon ook niet naderen. Ze heeft nog altijd meer dan 3.000 punten voorsprong op nummer twee Simona Halep.

  Li Na deed niet mee aan de US Open met een knieblessure, de Chinese zakt van drie naar zes. Wimbledon-laureate Petra Kvitova, goed voor een derde ronde in de VS, is de nieuwe nummer drie.

  Maria Sjarapova, door verliezend finaliste Caroline Wozniacki in de 1/8e finales gewipt, stijgt van zes naar vier. Wozniacki zelf komt weer de top tien binnen: van elf naar negen.