• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie doden en 8 gewonden bij rally in Portugal

  De rally is een gevaarlijke sport, voor rijders en publiek.

  Het was een zwart weekend voor de rallysport. Vrijdag vielen er twee doden bij een helikoptercrash in Roeselare en zondag in Portugal waren er drie doden en acht gewonden, toen een rallyauto van de baan ging.

  De helikopter, die door een commerciële partner van de Omloop van Vlaanderen werd ingezet om de BK-rally te volgen, kwam in de problemen na het opstijgen en stortte neer op de parking van voetbalstadion Schiervelde in Roeselare. Er vielen twee doden.

  In Portugal kwam een deelnemer met zijn auto in het publiek terecht bij een sprintrally in Guimaraes. Drie toeschouwers overleefden het niet: twee jongens van 8 en 13 jaar en een vrouw van 48. Er vielen ook acht gewonden, van wie er twee ernstig aan toe zijn. De rijder moest ook in shock afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

  Het ongeval gebeurde kort na het begin van de eerste rit van de rally, toen de auto al voorbij de finishlijn was, in een niet-beschermde zone. De rally werd meteen opgeschort.