• home
 • video
 • pas verschenen

  Blatter gaat voor vijfde termijn en wil video-arbitrage testen

  Blatter wil nog van geen wijken weten bij de FIFA.

  Sepp Blatter heeft op een voetbalcongres in Manchester verklaard dat hij zichzelf wil opvolgen als FIFA-voorzitter. De Zwitser ziet duidelijk geen graten in zijn 78 lentes voor een vijfde ambtstermijn. Blatter maakte ook bekend dat de FIFA volgend jaar het gebruik van video-arbitrage wil uittesten.

  Blatter leidt de FIFA al sinds 1998 en wil zichzelf volgend jaar dus graag opvolgen voor een vijfde termijn aan het roer van de wereldvoetbalbond. De Zwitser stelde zich in Manchester officieel kandidaat.

  Blatter volgde in 1998 de Braziliaan Joao Havelange op en werd ondanks een resem schandalen rond zijn figuur en de FIFA steeds herverkozen in 2002, 2007 en 2011. De nieuwe verkiezing vindt plaats in mei 2015.

  Voorlopig is voormalig FIFA-bestuurder Jérôme Champagne de enige tegenkandidaat van de huidige voorzitter. Michel Platini maakte eerder al bekend geen kandidaat te zijn. De Fransman blijft liever UEFA-voorzitter.

  Blatter: "Wil video-arbitrage uittesten"

  De FIFA lanceerde op het voorbije WK in Brazilië al de doellijntechnologie en zet de deur nu ook open voor video-arbitrage. Blatter wil het gebruik van tv-beelden volgend jaar een eerste keer uitproberen in een nog onbepaalde competitie en op het WK -20 in Nieuw-Zeeland.

  Coaches zouden het recht krijgen om één of twee keer per helft een beslissing van de scheidsrechter aan te vechten. "We zouden die vorm van video-arbitrage eens kunnen uittesten", zei Blatter.