• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KV Oostende: "Anele beschuldigt onze fans onterecht"

  KV Oostende zegt dat Anele niet het slachtoffer werd van racisme.

  KV Oostende is het niet eens met de beschuldigingen van Genk-speler Anele over racisme vanwege de KVO-fans. De club veroordeelt elke vorm van racisme, maar benadrukt dat daar in dit geval geen sprake van was. "Ons onderzoek vertelt een ander verhaal."

  KV Oostende speelde op de zesde speeldag gastheer voor Racing Genk. Het begin van die partij werd ontsierd door een middenvinger van Genk-speler Anele richting het thuispubliek. De rechtsachter verklaarde achteraf dat hij racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

  De kustploeg ontkent op zijn website die aantijgingen. "Toen we de berichten in de media lazen, hebben we meteen een onderzoek ingesteld. Daaruit blijkt dat niemand, noch de scheidsrechter, noch de stewards, noch de ordediensten en veiligheidsverantwoordelijken, gewag heeft gemaakt van racistische uitlatingen."

  "KVO kwam tot twee weken geleden nooit in opspraak. Zulk gedrag past immers niet bij een familieclub. Spelers met een donkere huidskleur, zoals Siani en Ovono, worden hier op handen gedragen."

  "We willen nogmaals benadrukken dat we elke vorm van racisme veroordelen, maar de beschuldigingen van Anele kloppen niet."