• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anele steekt middenvinger op naar racistische KVO-fans

  Anele: "De emoties namen even de bovenhand."

  De fans van KV Oostende zijn zich in korte tijd een bedenkelijke reputatie op de hals aan het halen. Ook tegen Racing Genk werd het even grimmig. Rechtsachter Anele werd op de korrel genomen en die uitte zijn ongenoegen met een middenvinger.

  Twee weken geleden wees KVO-coach Frederik Vanderbiest nog een eigen supporter terecht die zich racistisch uitliet over Elimane Coulibaly, nota bene een speler van de thuisclub.

  Ook tegen Racing Genk gingen enkele Oostendse supporters uit de bocht. Rechtsachter Anele kreeg oerwoudgeluiden te verwerken toen hij (terecht) zijn beklag deed omdat Genk geen inworp kreeg.

  "Ik kreeg racistische opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd en was zó kwaad", vertelt Anele, die later als maker van de 0-1 wel zijn gram haalde. "Dat is niet netjes van de KVO-fans en daarom heb ik hen mijn middenvinger getoond."

  "Ik heb er nog met de scheidsrechter over gesproken, maar hij deed er niets mee. Maar dit hoort erbij. Ik was even kwaad, maar heb mezelf ingetoomd om geen domme dingen te doen."

  "Het was ook fout van mij om mijn middenvinger te tonen, maar soms nemen de emoties de bovenhand", spaart Anele zichzelf niet. Scheidsrechter Bart Vertenten verklaarde achteraf dat hij niets had gemerkt en anders zeker had ingegrepen.