• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vervaeke wint Alpen-rit in Ronde van de Toekomst

  Vervaeke (archief) rondt een lange vlucht af.

  De jonge Belg Louis Vervaeke heeft de slotrit in de Ronde van de Toekomst op zijn naam geschreven. Hij rondde in een zware Alpen-rit een lange vlucht af. Vervaeke zorgde, na Teuns, voor de tweede Belgische ritzege in deze wielerronde voor aanstormend talent.

  Louis Vervaeke was als een van de favorieten gestart in deze Ronde van de Toekomst. Hij volgde voor de slotrit op 1'49" van koploper Angel Miguel Lopez.

  Vervaeke speelde ridder of mis in de Alpen. Op de Col du Molard, ging hij achter een kopgroep aan. Op de Col de la Croix de Fer liet hij die kopgroep achter en kwam hij virtueel in de leiderstrui. Op de 18 km lange slotklim naar La Toussuire zat het peloton ook niet stil en probeerden de andere favorieten nog naar Vervaeke toe te rijden. 

  Maar de renner van de Lotto-Belisol-beloften hield de achtervolgers af en kwam aan met een halve minuut voorsprong. De eindzege zat er niet meer in voor Vervaeke, door de ritzege rukt hij nog op naar de vijfde plaats.

  Uitslag rit 7:

  1. Louis Vervaeke 95 km in 3u05'44"
  2. Alexander Foliforov (Rus) - 34"
  3. Aleksej Ribalkin (Rus)
  4. Miguel Angel Lopez (Col)
  33. Floris De Tier - 16'52"
  42. Dylan Teuns - 18'52"

  Eindstand:

  1. Miguel Angel Lopez (Col) - 23u54'28"
  2. Robert Power (Aus) op 30"
  3. Aleksej Ribalkin (Rus) - 44"
  4. Alexander Foliforov (Rus) - 51"
  5. Louis Vervaeke- 1'15"
  22. Dylan Teuns - 23'05"
  45. Floris De Tier - 45'50"