• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal verwelkomt Daley Blind bij Manchester United

  Blind, hier op het WK, ziet Van Gaal dus na het WK snel terug.

  Manchester United heeft een stevige eindspurt ingezet in de laatste dagen van de transferperiode. Het legde eerder deze week een smak geld op tafel voor Angel Di Maria en heeft nog wat miljoenen gevonden om ook Daley Blind naar Engeland te halen.

  Daley Blind (24) is een jeugdproduct van Ajax (foto). Hij maakte er eind 2008 zijn debuut op het hoogste niveau. De linksvoetige verdediger droeg in totaal 143 keer het Ajax-shirt. Met de Nederlandse club werd hij vier keer kampioen (2011-2014).

  Ajax meldt op zijn website dat er met de transfer "een totaalbedrag van 17,5 miljoen euro gemoeid is". Er staat ook te lezen dat "het akkoord tussen de clubs onder voorbehoud is van vervulling van een aantal voorwaarden".

  Blind treedt bij United in de voetsporen van onder meer Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar. Met Robin van Persie vindt hij nog een Nederlander terug in de kleedkamer.

  Met Blind heeft de Nederlandse coach Louis van Gaal dus zijn tweede aanwinst van de week te pakken. Angel Di Maria tekende begin deze week al een contract in Manchester. Hij werd aangetrokken voor liefst 75 miljoen euro.

  Krijgen we dit ook bij Manchester United te zien?

  Louis van Gaal houdt goeie herinneringen over aan het WK in Brazilië, onder meer aan de klinkende 1-5-zege tegen Spanje. De eerste Nederlandse goal in die match was een van de absolute pareltjes op het WK. Na een geweldige lange bal van Blind kopte Van Persie wondermooi binnen. Louis van Gaal hoopt ongetwijfeld op een herhaling in United-shirt.