• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard haalt Kameroens international Enoh

  Enoh werd met Kameroen op het WK in de groepsfase uitgeschakeld.

  Eyong Enoh is neergestreken bij Standard. De 28-jarige Kameroense WK-ganger komt over van Antalyaspor, maar maakte vooral naam bij Ajax. Enoh, een middenvelder, tekende voor twee seizoenen bij Standard.

  Standard zocht nog versterking voor het middenveld en kwam uiteindelijk bij Eyong Enoh uit. Die begon zijn profcarrière bij Ajax Cape Town in Zuid-Afrika.

  Met de individuele prijs van "Speler van het Jaar 2008" op zak, ging hij naar moederclub Ajax. In 5 seizoenen bij de Amsterdammers speelde hij 124 matchen en vierde hij twee titels. In 2013 werd hij uitgeleend aan Fulham en daarna belandde hij nog bij Antalyaspor. Vorige zomer was Enoh met Kameroen nog aan de slag op het WK.

  Nu keert Enoh dus terug naar de Lage Landen. De middenvelder zal zich snel thuis voelen bij Standard, want het Luikse shirt lijkt sprekend op dat van Ajax.