• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moeskroen klimt met klinkende zege naar tweede plek

  Moeskroen blijft indrukwekkend.

  Moeskroen-Péruwelz heeft Cercle met 4-0 naar huis gespeeld en wordt tweede. Nog vanavond werd Westerlo-Zulte Waregem 2-2 en velde Waasland-Beveren Lierse in een degradatieduel.

  Nieuwkomers Westerlo en Moeskroen-Péruwelz blijven als een frisse wind door de competitie waaien. Ze zorgden allebei weer voor een knappe prestatie vanavond, al hield alleen Moeskroen er drie punten aan over.

  Moeskroen-Péruwelz was snel klaar met Cercle. Na eent kwartier stond het al 2-0 en was Cercle-doelman Werner uitgesloten. Na de rust liep de thuisploeg nog uit naar 4-0 en werd de tweede plek ingenomen.

  Westerlo kreeg voor de rust lesjes in efficiëntie van Zulte Waregem, dat uit zijn weinige kansen twee goals puurde. Maar op enthousiasme en aanvalsdrift kwam Westerlo nog terug tot 2-2 (foto).

  In de kelder van de stand liep Lierse voor de tweede week op rij tegen een pijnlijke nederlaag. Het verloor bij Waasland-Beveren met 2-0 en erfde de rode lantaarn. Lierse slikte ook nog twee rode kaarten en moet zich zorgen maken.