• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Decraene keek met nieuwsgierige ogen naar zijn toekomst"

  Lefevere geloofde hard in Decraene.

  Patrick Lefevere is aangeslagen door de dood van de beloftevolle Igor Decraene vorige nacht. "Ik zat twee weken geleden nog met hem en zijn familie om de tafel om hem alle steun toe te zeggen", zegt de manager van Omega Pharma-Quick Step bij Sporza.

  Patrick Lefevere geloofde hard in het talent van Igor Decraene. "Ik besliste om te stoppen met jeugdsponsoring, maar werkte wel een nieuw plan uit om een tiental talenten te volgen en daar was Igor een van."

  "Ik steun hem al een jaar. Met ons materiaal en zijn kwaliteiten schopte hij het vorig jaar tot wereldkampioen. Twee weken geleden was ik nog bij de familie op de boerderij om een soort protocol-contract te tekenen om hem alle steun toe te zeggen: materiaal, stages enzovoort. We overlegden met de hele familie."

  "De weg was nog lang en vol hindernissen, maar hij reed zonder stress of problemen. Hij hield zich low-profile en was graag gezien. Zijn hele familie, allemaal sympathieke mensen, houdt de voeten op de grond."

  "Igor had zeker opnieuw wereldkampioen kunnen worden. Hij kwam terug na een knie-operatie en won vlot tijdritten. Hij manifesteerde zich ook meer in gewone koersen", zegt Lefevere.

  "Ik zal hem herinneren als de 18-jarige jongen die twee weken geleden voor me zat, met zijn familie rondom hem, en met grote nieuwsgierige ogen naar zijn toekomst keek."

  "Wachten op de ware toedracht"

  Patrick Lefevere vindt dat te snel over zelfdoding gesproken werd. "Ik ben zeer verbaasd over hoe snel de media conclusies trekken over wat er gebeurd is. Iedereen zou beter afwachten tot de ware toedracht bekend raakt en moet sereen omgaan met zijn overlijden."