• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Defour: "Ik deel geen cadeau uit aan Preud'homme"

  Michel Preud'homme en Steven Defour in hun Standard-periode.

  Zondag wordt in de Jupiler Pro League met Club Brugge-Anderlecht de eerste echte topper van het seizoen afgewerkt. Maar de sfeer in de aanloop naar de kraker is opvallend rustig, al kan de ontmoeting tussen Steven Defour en Michel Preud'homme voor wat extra piment zorgen.

  Steven Defour werkte twee jaar samen met Michel Preud'homme bij Standard. De tandem maakte in 2008 een einde aan 25 seizoenen zonder Luikse titel.

  Zondag kijken de twee mekaar na lange tijd weer in de ogen. "Het contact met Preud'homme is een beetje verwaterd", zegt Defour in de kranten over de Club-coach.

  "Ik heb hem de voorbije dagen zelfs geen sms gestuurd om hem op stang te jagen. Ik doe dat niet aan de vooravond van een topmatch. Maar na al die jaren zal het speciaal zijn om hem terug te zien."

  De samenwerking tussen Defour en Preud'homme verliep in de Standard-periode wel optimaal. "Ik heb veel aan Preud'homme te danken", klinkt het bij Defour. "Hij gaf me bij Standard de aanvoerdersband toen ik amper 19 was. Dankzij hem ben ik als voetballer gegroeid."

  "We hebben samen veel successen gevierd en dat creëert automatisch een band. Ik zit nog ver van mijn beste niveau, maar ik zal Preud'homme geen cadeaus uitdelen."

  "Tonen wie de beste Belgische ploeg is"

  Welk belang hecht Defour overigens aan de topper tussen Club en Anderlecht? "Het is geen speciale wedstrijd", vindt Defour. "Deze match gaat niet beslissen over de titel."

  "Het is vooral belangrijk om vertrouwen op te doen en te tonen wie de beste Belgische ploeg is. Maar ik begin natuurlijk ook liever met een voorsprong aan de play-offs."

  Defour deed het vorig weekend in zijn debuutmatch tegen Waasland-Beveren niet onaardig. "Ik was nog niet top", analyseert hij. "Ik kan nog veel meer, maar voorlopig gaat het goed. Tegen Club zal ik al wat beter zijn."