• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Twee op twee voor Michèle George op Wereldruiterspelen

  Ook op de Paralympische Spelen vormden George en Rainman een gouden duo.

  Op de Wereldruiterspelen in Normandië heeft Michèle George haar tweede gouden medaille veroverd. In de vrije kür bleef ze met haar paard FBW Rainman opnieuw haar grootste concurrenten, Sophie Wells en Frank Hosmar, voor.

  Gisteren pakte de Paralympische amazone al een gouden plak in de individuele proef van de para-dressuur. Ook in de vrije kür reed ze met Rainman een haast foutloze proef. Ze behaalden een score van 78, 650 procent.

  Daarmee was ze opnieuw goed voor goud. Net als gisteren werd ze op het podium geflankeerd door de Britse Sophie Wells en de Nederlander Frank Hosmar. "Ik heb er nog geen woorden voor. Dit is ongelooflijk", zei de ruiter achteraf.

  Michèle George bevestigt zo haar puike prestaties van de Paralympische Spelen in Londen, waar ze ook twee gouden medailles versierde. "Ik denk al aan Rio 2016. Rainman zal er dan waarschijnlijk ook weer bij zijn. Hij is nog maar 12 jaar dus hij kan nog even mee."