• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard loot titelverdediger Sevilla, Club Brugge treft Kopenhagen

  De Belgische ploegen kennen hun tegenstanders in de EL.

  Standard, Club Brugge en Lokeren kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. Standard zit in een poule met titelverdediger Sevilla en Feyenoord, Club Brugge kijkt Kopenhagen in de ogen, Lokeren kwam in een minder aantrekkelijke groep terecht.

  Club Brugge werd gekoppeld aan reekshoofd Kopenhagen. Het team van Steve De Ridder werd in de laatste voorronde van de Champions League naar huis gespeeld door Bayer Leverkusen. Twee jaar geleden sneuvelde Club tegen de Deense kampioen in de derde CL-voorronde. In Denemarken werd het 0-0, in Jan Breydel 2-3.

  Uit pot drie kwam Torino, de club van Jean-François Gillet, tevoorschijn. De doelman mag sinds kort weer voetballen na een schorsing, maar zit voorlopig nog op de bank bij de Italianen. Met Helsinki kreeg Club ook nog de Finse kampioen.

  Standard wacht de erg lastige confrontatie met Sevilla. De Spanjaarden, met ex-Club-spits Carlos Bacca tussen de lijnen, zijn titelverdediger. Vorig jaar klopte het Benfica in de finale.

  De Luikenaars kregen met Feyenoord ook al geen hapklare brok. De Nederlanders wisten zich gisteren wel maar ternauwernood te plaatsen voor de EL-groepsfase. Rijeka (Kro) maakt de poule van Standard compleet.

  Lokeren, tot slot, hoopte op enkele leuke affiches, maar zal toch niet helemaal tevreden zijn na de loting. De EL-debutant moet het stellen met duels tegen Metalist Charkiv (Oek), Trabzonspor (Tur) en Legia Warschau (Pol).

  Vooral de Poolse kampioen zal tuk zijn op revanche, aangezien het door de UEFA na een administratieve fout uit de CL-voorrondes werd genomen ten voordele van Celtic. De finale wordt op 27 mei ook nog eens gespeeld in... Warschau.