• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Retro: Standard heeft goeie herinneringen aan Sevilla

  Standard moet het in de groepsfase van de Europa League opnemen tegen Sevilla, Feyenoord en Rijeka. Vooral de duels met Sevilla worden loodzwaar, maar de statistieken spreken in het voordeel van de vicekampioen: Standard won het enige onderlinge duel.

  In de UEFA Cup-campagne van 2008 werd Standard ingedeeld in een groep met Sevilla, Stuttgart, Sampdoria en Partizan Belgrado. Op de tweede speeldag speelde Standard gastheer voor Sevilla.

  Standard, met toen nog onder meer Defour, Witsel, Mbokani en Jovanovic in de gelederen, troefde de Spanjaarden af met 1-0. Mbokani scoorde de enige goal van de match. Standard won toen z'n groep, maar ging er een ronde later uit tegen Braga.

  Bekijk hier de beelden van de overwinning van Standard