• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren: "We zitten in de minst plezante groep"

  De euforie is bij Lokeren na de loting wat minder groot.

  Lokeren vertoeft sinds gisterenavond in de Europese voetbalhemel, maar is na de loting voor de EL-groepsfase toch wat van z'n wolk getuimeld. Met Trabzonspor, Legia Warschau en Metalist Kharkiv kreeg het niet echt aantrekkelijke tegenstanders. Standard zal dan volgens coach Luzon "zijn beste beentje moeten voorzetten".

  "We zijn niet echt door het lot gediend", reageert sportief directeur Willy Reynders. "In onze groep zit geen échte topper. Anderzijds maken we in deze poule ook wel kans op een positief resultaat."

  "Met de komst van Trabzonspor kunnen we met de Turkse gemeenschap in ons land zeker een uitverkocht stadion halen. De andere tegenstanders zijn geen echte publiekstrekkers, maar betekenen toch ook iets in Europa."

  "Dit jaar ging ik nog een speler in Warschau scouten, ik ken de club dus een beetje. Met Metalist Kharkiv liggen de kaarten anders. De Oekraïense competitie ligt stil door de onrust. Het is afwachten hoe het daar evolueert, maar ook de accommodatie zal geen geschenk zijn."

  Hoe schat Reynders de kansen van Lokeren dan in? "Wie Hull uitschakelt, is geen klein team meer. Een goed Lokeren kan iets uitrichten in deze groep. Vanaf vandaag begint onze scouting, maar ik kan niet ontkennen dat we in de minst interessante groep gedropt werden."

  Voorzitter: "Kunnen ons meten. En neen, ik bluf niet"

  Ook voorzitter Roger Lambrecht had gemengde gevoelens bij de loting. "We hebben het echt niet getroffen. Het zijn geen publiekstrekkers, maar misschien kunnen we ons bij dit gezelschap meten."

  "Als je onze match tegen Hull bekijkt, weet je dat ik niet bluf. We hebben die Engelsen van het veld gespeeld. Daar speelde het beste Lokeren van het seizoen. Ik hoop dat we die lijn kunnen doortrekken."

  Luzon: "Europa League is belangrijk voor de hele club"

  • Guy Luzon (coach Standard): "Sevilla is titelhouder, dat zegt voldoende. Feyenoord is een traditieclub, die erg solide en competitief is. Rijeka hoop ik snel beter te leren kennen. We zullen ons beste beentje moeten voorzetten. De Europa League is belangrijk voor de spelersgroep, maar ook voor de hele club. We vatten elke wedstrijd aan om die te winnen."
  • Michel Preud'homme (coach Club Brugge): "Dit is een haalbare kaart. Maar elke ploeg heeft zijn kwaliteit, we zullen hard moeten werken en de kansen grijpen. Kopenhagen was niet de sterkste ploeg uit pot 1, maar we moeten er ook respect voor hebben. Torino lijkt mij een moeilijke ploeg. En Helsinki is een stugge, harde en fysieke ploeg."