• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome na val: "Ongeluk achtervolgt mij"

  Froome kwam in het begin van de 7e rit ten val.

  Chris Froome kwam net na de start van de 7e etappe in de Vuelta ten val. "Ik voel me goed, maar ik krijg toch een beetje het gevoel dat ongeluk me achtervolgt." Aan het einde van de rit haalde de Sky-renner toch nog even uit. "Die paar seconden zijn mooi na zo'n pechrit."

  Tijdens de verkenning van de ploegentijdrit kwam Chris Froome al eens ten val en vandaag had hij andermaal prijs. In de nerveuze aanvangsfase ging de Sky-kopman tegen de grond. "Er viel een renner van Giant-Shimano voor mij en ik kon hem niet meer ontwijken."

  Froome liet zich verzorgen en wisselde ook van fiets. Het duurde zo'n 15 kilometer vooraleer hij terug de aansluiting vond met het peloton. "Ik moet mijn ploeg heel dankbaar zijn, want ze hebben hard gewerkt om me terug te brengen en me daarna goed vooraan te houden."

  Ondanks de valpartij haalde Froome aan het slot van de zevende etappe even uit. Hij verraste de andere klassementsrenners en greep twee seconden op zijn rivalen. "Dit is een mooie bonus na zo'n pechrit. Op het eind van de Vuelta kan elke seconden tellen dus ik blijf bij de pinken."

  "Ik voel me goed", zei de renner met een ingepakte knie en elleboog. "Maar ik geef toe: ik krijg zo stilaan het gevoel dat het ongeluk me blijft achtervolgen. Al bij al mag ik nog van geluk spreken, ik loop niet te veel averij op."