• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Real Madrid verlaten was de moeilijkste beslissing van mijn leven"

  Xabi Alonso legde donderdag zijn medische tests af in München.

  De overgang van Xabi Alonso van Real Madrid naar Bayern München is in kannen en kruiken. Real heeft de transfer van de middenvelder bevestigd. Alonso heeft bij Bayern een contract voor twee seizoenen ondertekend.

  Xabi Alonso vertoefde donderdag al in Duitsland. De 32-jarige middenvelder legde in München zijn medische tests af. Die zijn blijkbaar vlekkeloos verlopen, want vrijdagochtend heeft Real Madrid de transfer van de Spanjaard bevestigd. Alonso heeft er een contract voor twee seizoenen ondertekend.

  Xabi Alonso moet bij Bayern München onder meer de blessure opvangen van zijn landgenoot Javi Martinez (foto). Die is maanden buiten strijd met een zware knieblessure.

  "Real Madrid verlaten was een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven. Nadat de club zijn tiende CL-trofee behaald had, had ik wel het gevoel dat dat het begin van een nieuwe cyclus was voor Real en dat ik ook hetzelfde moest doen", zegt Alonso.

  "Misschien had ik wel nood aan verandering om op mijn beste niveau te blijven. Bij Bayern wacht mij een nieuw avontuur. Dit is een grote club die voor alle prijzen zal meestrijden. Bayern is net zo ambitieus als Real Madrid."

  Met de komst van Alonso staan er intussen vijf Spanjaarden op de spelerslijst van Bayern. Naast Alonso en Martinez liggen ook middenvelder Thiago, verdediger Bernat en doelman Reina onder contract bij de Duitse kampioen.