• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wayne Rooney krijgt aanvoerdersband bij Engeland

  Rooney was op het WK trefzeker tegen Uruguay.

  Wayne Rooney neemt de aanvoerdersband over van Steven Gerrard, die recent afscheid nam van de nationale ploeg. "Het is een eer om kapitein van Engeland te zijn", zegt Rooney.

  Bondscoach Roy Hodgson maakte het nieuws bekend. "Hij verdient het, zijn inzet voor de ploeg is onbeschrijfelijk. Bovendien is Rooney bereid om de druk die de aanvoerdersband met zich meebrengt te aanvaarden en te weerstaan."

  Wayne Rooney is vereerd om de rol van kapitein op zich te nemen. "Dit is een droom die uitkomt voor mij en mijn familie. Het is een eer om kapitein van Engeland te zijn", vertelt de 28-jarige aanvaller, die ook bij Manchester United de aanvoerdersband draagt.

  Rooney volgt Steven Gerrard op als Engels aanvoerder. De 34-jarige Gerrard kondigde na het WK in Brazilië zijn afscheid bij de nationale ploeg aan. Ook Frank Lampard besliste onlangs een punt te zetten achter zijn carrière als international.