• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Platini heeft geen ambitie om FIFA-voorzitter te worden

  Michel Platini zal de strijd met Sepp Blatter niet aangaan.

  UEFA-voorzitter Michel Platini zal volgend jaar geen kandidaat zijn om voorzitter te worden van de Wereldvoetbalbond. Hij wil liever zichzelf opvolgen bij de UEFA. Platini gaat de strijd met huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter dus niet aan.

  Michel Platini deed al meermaals een oproep om een frisse wind te laten waaien door de FIFA. Hij trok de leiding van de huidige voorzitter Sepp Blatter in twijfel, maar is zelf dus geen kandidaat om volgend jaar de verkiezingsstrijd aan te gaan.

  Platini lichtte vanmorgen de 54 vertegenwoordigers van de lidstaten van de UEFA in over zijn beslissing. Die waren samengekomen in Monaco voor de loting van de groepsfase van de Champions League. "Ik wil doen wat het beste is voor de UEFA", zei Platini.

  De aankondiging van de voorzitter werd door de UEFA-leden op luid applaus onthaald. Ook Michel D'Hooghe was verheugd. "Het was een zeer positieve vergadering en ik ben blij dat Platini wil aanblijven als voorzitter. Hij heeft hier nog een belangrijke taak. Het is goed dat er nu geen conflict is tussen de UEFA en de FIFA over het voorzitterschap."