• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi: "Mooie affiches, maar het wordt aartsmoeilijk"

  Hasi en Defour zijn het eens: het wordt weer een zware dobber.

  Het Anderlecht-kamp reageert niet al te euforisch op de zware loting voor de groepsfase van de Champions League. Met Dortmund, Arsenal en Galatasaray ontmoet paars-wit enkele geduchte tegenstanders in het kampioenenbal. "We moeten realistisch zijn", klinkt het.

  "Het zijn mooie affiches, maar de ploegen zijn aartsmoeilijk. Dat is het sowieso altijd voor een Belgische club. Ik had gehoopt op de groep met Chelsea, Schalke en Sporting, maar het is nu zo", zegt Besnik Hasi, de trainer van Anderlecht.

  "We zullen ons best doen en het zijn sowieso mooie ervaringen voor de groep. Dortmund? Ik heb zelf in Duitsland gespeeld, het is een fantastische club. Ze spelen voor 70.000 man..."

  "Het hangt er allemaal wat vanaf tegen wie we spelen op welk moment. Als een club al geplaatst is, speelt ze op het einde misschien met een B-ploeg en valt er voor ons zo nog iets te rapen."

  Het wordt de 50e Europese campagne op een rij voor Anderlecht. Hasi: "Dat is fantastisch. Maar we hebben al een tijdje geen successen meer behaald."

  "We hebben al meer dan tien jaar de tweede ronde niet meer overleefd. De kloof met de top is dus groot, maar het is nog altijd leuk. Ik speel liever de Champions League dan de Europa League."

  Defour: "Een resultaat proberen te halen tegen Galatasaray"

  "Het is een mooie loting. We spelen tegen mooie ploegen met veel historie", zegt middenvelder Steven Defour. "De sfeer zal geweldig zijn."

  "Als je geen ambitie hebt moet je hier niet aan beginnen, maar tegelijk moeten we realistisch zijn. Dortmund en Arsenal zijn een niveau hoger. Galatasaray is ook een heel goeie ploeg, maar als je een resultaat wil halen, zal het toch tegen die ploeg moeten gebeuren."

  "Ik kijk er alvast naar uit en de rest van de groep ook. We zullen onze truitjes nat maken, dat is evident. De Champions League is de mooiste competitie die er is."

  "Een oude bekende en twee nieuwe gezichten"

  "We komen in deze groep een oude bekende, Arsenal, tegen. Verder zijn het twee nieuwe gezichten", zegt Dortmund-coach Jürgen Klopp.

  "Ik ben nog nooit in Anderlecht geweest en ook nog nooit op Galatasaray. We nemen het zoals het komt, ik had geen voorkeur. Vanaf komend weekend kunnen we informatie inzamelen over onze tegenstanders."

  "Voor onze generatie wordt het inderdaad een eerste kennismaking met Anderlecht en Galatasaray", zegt verdediger Mats Hummels. "Het zijn twee interessante ploegen. Arsenal hoort er voor ons dan weer stilaan automatisch bij in de groepsfase."

  "Het lijkt me een zeer evenwichtige groep, er zal elektriciteit in de lucht hangen", blijft Michael Zorc, de sportief directeur van Dortmund, beleefd. "Maar we beginnen sowieso vol vertrouwen aan deze moeilijke opdrachten."