• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eric Deflandre, onze bekendste veldspeler in doel

  Bij Loedogorets werd veldspeler Moti de held van de avond door als doelman de beslissende penalty te stoppen. Goed voor een plaats in de Champions League. Ook de Rode Duivels zetten ooit een veldspeler in doel, helaas met een minder leuke afloop.

  Een gelijkspel tegen Turkije, dat hadden de Rode Duivels op Euro 2000 nodig om door te stoten naar de volgende ronde.

  Maar net voor de rust profiteerde Hakan Şükür van een blunder van Filip De Wilde. De nationale doelman verloor een luchtduel van de Turkse goalgetter. Na de rust zorgde de Turkse spits ook voor de 2-0.

  Om het drama compleet te maken kreeg De Wilde 5 minuten voor tijd nog een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Arif Erdem. België had al drie keer gewisseld en dus moest verdediger Eric Deflandre onder de lat gaan staan.