• home
 • video
 • pas verschenen

  Eendracht Aalst kan Club niet in zijn eigen stadion ontvangen

  Club Brugge zal niet in het Pierre Cornelisstadion spelen.

  De bekerwedstrijd tussen Eendracht Aalst en Club Brugge zal niet in het Pierre Cornelisstadion, het stadion van Aalst, afgewerkt worden. De tweedeklasser moet het thuisvoordeel laten vallen na een "uitvoerige veiligheidsscreening".

  Eendracht Aalst werd bij de loting voor de 1/16e finales van de Cofidis Cup gekoppeld aan Club Brugge. De tweedeklasser mocht Club bovendien in z'n eigen stadion ontvangen, maar zover zal het dus niet komen.

  Christoph D'Haese, de burgemeester van Aalst, heeft na een "uitvoerige veiligheidsscreening" beslist dat Club Brugge niet naar Aalst mag afzakken.

  "De infrastructuur in het Pierre Cornelisstadion is erg penibel", argumenteert de burgemeester. "Het stadion is erg verouderd, totaal uitgeleefd en beantwoordt niet meer aan de actuele veiligheidsvoorschriften."

  Onlangs werd de staantribune vervangen door een noodtribune, aangezien er instortingsgevaar was. De Oost-Vlaamse club kan ook maar 525 bezoekende supporters ontvangen en er is bovendien geen geïsoleerd vak meer voor de bezoekende risicosupporters.

  Het is wel nog niet duidelijk of het bekerduel dan in het Jan Breydelstadion gespeeld zal worden. De Ghelamco Arena, het stadion van AA Gent, is een alternatief.