• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern: "Xabi Alonso legt straks medische tests af"

  Xabi Alonso ruilt Spanje voor Duitsland.

  Bayern München is plots wakker geschoten nu het einde van de transfermarkt nadert. Na Medhi Benatia is nu ook Real-speler Xabi Alonso op weg naar de Duitse kampioen. De Spaanse middenvelder zal er donderdagmiddag zijn medische tests afleggen.

  Bayern-coach Josep Guardiola wilde er graag een extra middenvelder bij na het uitvallen van Javi Martinez, die maanden buiten strijd is met een zware knieblessure. Guardiola moest ook al Thiago en Schweinsteiger missen.

  In zijn zoektocht naar versterking is Bayern nu dus uitgekomen bij Xabi Alonso. De 32-jarige middenvelder ligt nu nog onder contract bij Real Madrid, maar is al onderweg naar München om er medische tests af te leggen.

  Alonso maakte overigens gisteren bekend dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor de Spaanse nationale ploeg. De middenvelder trok 113 keer het truitje van zijn land aan en scoorde 16 keer. Met Spanje won hij het EK in 2008 en 2012 en het WK in 2010.