• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Batistuta: "Ik wou mijn benen laten amputeren"

  Batistuta: "Ik kon de pijn niet meer verdragen."

  De Argentijnse ex-voetballer Gabriel Batistuta komt met een opmerkelijk verhaal op de proppen. De voormalige spits van onder meer AS Roma liet weten dat hij na zijn carrière last had van ondraaglijke pijn in zijn benen. "Je kunt niet beseffen hoeveel pijn het deed", zegt de Argentijn.

  Gabriel Batistuta (45) zette in 2005 een punt achter zijn carrière. Hij verdedigde de kleuren van onder meer Fiorentina, AS Roma en Inter Milaan. Batistuta bezit nog altijd het schuttersrecord van de Argentijnse nationale ploeg, maar na zijn loopbaan ging het bergaf met zijn gezondheid.

  "Van de ene dag op de andere kon ik niet meer stappen", liet de Argentijn in een lokaal televisieprogramma weten. "Het toilet bevond zich op drie meter van mij, maar toch urineerde ik in mijn bed. Ik durfde niet op te staan van de pijn."

  Batistuta ging naar eigen zeggen met een opmerkelijk verzoek langs bij een arts. "Ik vroeg om mijn benen te amputeren. Ik kon de pijn niet langer verdragen. Je kunt niet beseffen hoeveel pijn het deed."

  "Maar de dokter ging niet in op mijn vraag. Hij heeft een aantal vijzen in mijn enkel geplaatst. Blijkbaar zaten er in mijn enkels geen kraakbeen en pezen meer. Mijn lichaamsgewicht steunde volledig op beenderen en dat veroorzaakte de pijn", verklaart Batistuta zijn euvel.