• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Arsenal moet topschutter Giroud vier maanden missen

  Giroud was vorig seizoen topschutter bij Arsenal met 22 goals.

  Olivier Giroud staat vier maanden aan de kant met een scheenbeenbreuk. Arsenal gaat voorlopig niet op zoek naar een vervanger voor de Franse spits. "Telkens er een probleem opduikt, een nieuwe speler kopen? Zo werkt het niet", zegt Wenger.

  Afgelopen weekend ging Arsenal in de competitie op bezoek bij Everton. Olivier Giroud blesseerde zich tijdens de wedstrijd en bleek een scheenbeenbreuk te hebben opgelopen. Arsenal-coach Wenger kondigde nu aan zijn topschutter zeker vier maanden te moeten missen.

  "Olivier is vandaag geopereerd", zei hij na de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas. "Alles is goed verlopen, maar hij zal toch tot december of januari buiten strijd zijn."

  Toch panikeert de trainer niet. "Ik heb Alexis Sanchez gekocht als spits en ik heb ook nog Walcott, Podolski, Sanogo en Campbell. Nog betere spelers vinden, wordt moeilijk. We zullen wat rondkijken, maar we willen kwaliteit. Telkens er iemand geblesseerd raakt, een nieuwe speler kopen? Zo werkt het niet."