• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Misschien nog tien jaar bij Rode Duivels"

  "Ik hou van mijn land en van mijn job", verzekert Wilmots.

  Marc Wilmots spreekt in La Dernière Heure openhartig over de kritiek op het beleid van de voetbalbond en over zijn eigen positie. "Ik heb nooit gezegd dat ik de Rode Duivels zou verlaten", zegt de bondscoach. Verder heeft Wilmots het over de verplaatste interland tegen Israël, de transfer van Steven Defour en de nieuwe truitjes.

  "Ik weet niet of ik er in december nog zal zijn", liet Wilmots onlangs optekenen in de media. De bondscoach leek, vlak na zijn contractverlenging, de deur open te zetten voor een vroegtijdige exit, maar hij nuanceert nu zelf die berichten.

  "Sommige mensen hebben geprobeerd mijn woorden te verdraaien om te laten uitschijnen dat ik zou vertrekken. In mijn nieuwe contract staat gewoon een opstapclausule, dat is alles. Ik heb nooit gezegd dat ik de Rode Duivels zou verlaten."

  "Ik ben erg begaan met de nationale ploeg, ik hou van mijn land en van mijn job. Het zou heel goed kunnen dat ik hier nog tien jaar op post blijf. Die clausule geeft me gewoon de vrijheid om te kiezen, iets waar iedereen recht op heeft."

  "Ik heb onlangs wel een heel concreet bod gekregen. Ik kon voor drie jaar tekenen in een grote competitie en had er mijn salaris kunnen verviervoudigen. Maar dat is niet het enige wat telt voor mij. Ik ben er trots op dat ik een gevoel van patriottisme heb aangewakkerd in ons land."

  "Heksenjacht op Steven Martens is niet correct"

  Wilmots reageert ook op de storm van kritiek die de voorbije weken door het land raasde. Vooral de (onnodige) uitgaven in Brazilië en het beleid van CEO Steven Martens werden op de korrel genomen.

  "Brazilië is een heel duur land. De Duitse voetbalbond heeft zelfs meer dan twintig miljoen euro gespendeerd tijdens het WK! Wij hebben heel vroeg onze reservaties gemaakt, wat ons al heel wat geld bespaard heeft."

  "Het klopt dat we een extra vleugel met tien kamers geblokkeerd hadden in ons hotel, zodat we niet tussen de toeristen zouden belanden. Maar we hebben meer geld verdiend dan we daaraan gespendeerd hebben."

  "De positie van CEO bij de voetbalbond is heel gegeerd. Nu het goed gaat, willen heel veel mensen terugkeren bij de bond door iemand anders naar de uitgang te duwen", zegt Wilmots over de kritiek op Steven Martens.

  "De beslissingen die men hem kwalijk neemt, zijn volgens mij genomen door een volledige directie. Er is een heksenjacht tegen Steven op touw gezet en dat is niet correct. Ik ga mijn lot niet aan het zijne verbinden, want ik ben alleen met het sportieve begaan. Al de rest is politiek en daarmee heb ik het wel gehad."

  Wilmots over...

  ... Israël-België: "De Israëlische bond heeft ons gevraagd de match te verplaatsen en ik heb "ja" geantwoord. Het komt me goed uit, want we kampen met heel wat blessures (o.a. Vermaelen, Benteke, Pocognoli, red)."

  ... Steven Defour: "Het is beter voor hem om Champions League te spelen met Anderlecht dan reserve te zijn bij Porto. Bankzitten is sterven voor een voetballer. Ik kan erover meespreken, want ik heb zelf twee WK's op de bank gezeten. Dat is mentaal zwaar en fysiek loop je achter een trein die moeilijk in te halen is."

  ... de nieuwe truitjes: "We hebben pas laat getekend bij Adidas omdat Burrda nog een hoger bod had kunnen doen. We hebben dus geen tijd gehad om te beslissen over het design en de kleur van de shirts. Ik vind dat we blij mogen zijn dat we zo'n grote naam aan de haak hebben kunnen slaan."