• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Tichelt: "Met een zevende plaats koop je niets"

  "Mijn kamp tegen Hong was heel slecht."

  Dirk Van Tichelt miste op het WK Judo nipt de kamp om het brons. "Vooral mijn kwartfinale was echt slecht. In de herkansing maakte ik maar een foutje en dat was fataal. Ik ben niet helemaal tevreden."

  In de klasse tot -73 kg won Van Tichelt zijn eerste vier kampen, maar in de kwartfinales bleek de Noord-Koreaan Hong te sterk. "Dat was echt een slechte kamp", vertelt hij aan Sporza. "Ik kon de wedstrijd niet in handen nemen en vond geen oplossingen. Daar moet ik lessen uit trekken."

  "In de herkansing ging het opnieuw veel beter. Over die kamp ben ik wel tevreden. Ik domineerde en heb gevochten voor wat ik waard was. Ik maakte één foutje en dat werd me fataal. Dat is een bittere pil."

  "Ik vocht tegen Lee (foto), een redelijk onbekende jongen. Toch schakelde hij ook de Wereldkampioen van vorig jaar (Shohei Ono, red.) al uit. Hij is sterk en mag terecht kampen om brons."

  "Met een zevende plaats koop je natuurlijk niets. Toch heb ik het in vergelijking met de andere favorieten best goed gedaan. Ik had ook geen last meer van mijn nek. Ik hoop dus nog wel een aantal jaar mee te kunnen."