• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Genechten onttroont Leukemans in Overijse

  Vangenechten won eerder dit jaar een rit in de Ronde van Polen.

  Opschudding in Overijse, want Björn Leukemans heeft de Druivenkoers niet voor de vijfde keer op een rij kunnen winnen. Jonas Van Genechten (Lotto-Belisol) nam in een sprint van een klein groepje de fakkel van Leukemans over.

  Björn Leukemans was de voorbije vier jaar telkens de beste in Overijse, maar een vijfde overwinning op een rij zat er dus niet in. Het was wel weer Leukemans die de beslissing forceerde.

  Hij zette in de slotfase een aanval op poten, maar kon de laatste zandzakjes niet afschudden. Jonas Van Genechten sprintte uiteindelijk naar de zege. De Lotto-Belisol-renner won eerder dit seizoen al Gullegem Koerse en een rit in de Ronde van Polen.

  "In de slotronde heb ik mee de koers gemaakt", reageert Van Genechten. "Samen met ploegmaat Jelle Vanendert zat ik in de kopgroep, maar het peloton zat ons op de hielen."

  "Er zaten ook twee renners van Topsport-Vlaanderen in de groep, maar ik wist dat ik de goeie vorm te pakken had. Ik had zelfvertrouwen en heb als eerste aangezet. De ploeg heeft ook de perfecte koers gereden. Het team was echt sterk."

  Uitslag Druivenkoers:

  01. Jonas Van Genechten - 196 km in 4u 25'36"
  02. Jasper De Buyst - allen z.t.
  03. Tom Van Asbroeck
  04. Bjorn Leukemans
  05. Daniel Schorn (Oos)
  06. Bram Tankink (Ned)
  07. Jerome Baugnies
  08. Jelle Vanendert
  09. Jelle Wallays
  10. Oliver Naesen