• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal na vernedering: "Weet waarmee ik bezig ben"

  Van Gaal kon nog geen officiële match winnen bij United.

  Louis van Gaal heeft het tij nog niet kunnen keren bij Manchester United. Na een 1 op 6 in de competitie werd United in de tweede ronde van de League Cup met 4-0 vernederd door derdeklasser Milton Keynes Dons. "De supporters mogen hun vertrouwen in de club niet verliezen", zegt trainer Louis van Gaal.

  Van Gaal liet sterkhouders als Wayne Rooney en Robin van Persie rusten, maar een elftal met onder anderen Javier Hernandez, Shinji Kagawa en Danny Welbeck is toch niet niets. Er kwamen ook drie Belgen in actie: Marnick Vermijl mocht starten, Adnan Januzaj en Andreas Pereira vielen in.

  "We zitten met negen geblesseerden en een heel jonge ploeg", reageert Van Gaal. "Mijn spelers hebben hun uiterste best gedaan, meer kan ik niet verwachten."

  "Maar we hebben fouten gemaakt op de verkeerde momenten. We hebben die tegengoals geïncasseerd door grote fouten die je eigenlijk nooit mag begaan."

  "Plots was het al 2-0 en dan was het moeilijk om nog in de match te raken. In de tweede helft hebben we nog veel kansen gecreëerd, maar we misten wat geluk om te scoren. Dan maakten we nog twee fouten en was het 4-0."

  Van Gaal roept de fans op om achter United te blijven staan. "Ze moeten blijven geloven in onze filosofie. We zijn een ploeg aan het bouwen en dat lukt niet in één maand. Ik hoop dat de supporters hun vertrouwen in de club niet zullen verliezen. We weten precies waarmee we bezig zijn."