• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Twee Zuid-Amerikanen op komst voor Club Brugge

  Club Brugge ontvangt donderdag Grasshopper Zürich na een 1-2-overwinning in Zwitserland. Trainer Michel Preud'homme kan daarvoor nog niet rekenen op nieuwkomers José Izquierdo en Felipe Gedoz. "En pas na de match tegen Zürich denken we aan de topper tegen Anderlecht", zegt Preud'homme.

  "We hebben een goeie match gespeeld in Zürich en hadden zelfs met een groter verschil kunnen winnen. Dat is jammer genoeg niet gebeurd, dus we moeten nog opletten", waarschuwt Preud'homme.

  "We mogen er wel niet van uitgaan dat we nu zomaar over Zürich gaan vliegen, want het zal geleerd hebben uit de vorige wedstrijd. Na wat er gebeurd is vorig jaar tegen Slask Wroclaw (uitschakeling in de voorrondes, red.), is de Europa League nu ons eerste doel."

  "Pas vanaf donderdagavond na de wedstrijd gaan we aan de topper tegen Anderlecht denken. We vertrekken direct na de match tegen Zürich op afzondering, maar daar moeten we nu nog niet aan denken."

  "Het is natuurlijk niet ideaal dat we zondag verloren in Mechelen, maar onze kern is een beetje krap op dit moment. Er zijn enkele spelers weg en de nieuwe jongens zijn nog niet aangekomen. We hebben ook een aantal geblesseerden, dus dan wordt het moeilijk om in alle competities te winnen."

  "Zuid-Amerikanen hebben altijd een aanpassingsperiode nodig"

  "We zijn op dit moment bezig met de papieren van twee nieuwe spelers", zegt Preud'homme. De Club-trainer vermeldt geen namen, maar het zou gaan om de Colombiaan José Izquierdo (22) en de Braziliaan Felipe Gedoz (21).

  Izquierdo is een snelle flankaanvaller en zou volgens Het Laatste Nieuws meer dan 3 miljoen euro gekost hebben. Gedoz (foto) is een aanvallende middenvelder die in Uruguay speelt. Zijn prijskaartje zou rond 1,5 miljoen euro schommelen.

  "Zuid-Amerikanen hebben een aanpassingsperiode nodig, het is nooit zeker dat ze hun draai vinden in de club of in ons land", beseft Preud'homme. "Maar het gaat om aanvallende spelers die ook individuele kwaliteiten hebben. Zich aanpassen aan ons spel zal natuurlijk wel even duren."

  "Volgens wat ik gehoord heb, is de transfer van Lestienne rond, Odjidja is nog niet weg. Zelf hebben we heel veel spelers gescout de voorbije weken. Sommige spelers beslissen dan om in Nederland of Arabië te gaan spelen en andere spelers mogen niet vertrekken van hun clubbestuur. Af en toe moet je tien spelers zien om er eentje binnen te halen."