• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lambrecht: "Nog alle hoop op kwalificatie"

  Lokeren won thuis met 1-0 van Hull City.

  Lokeren verdedigt donderdagavond in Engeland een 1-0-voorsprong tegen Hull. "We hebben een goede uitgangspositie om ons te plaatsen voor de poules van de Europa League", vindt voorzitter Roger Lambrecht. En wat gebeurt er nu met Hans Vanaken? "Club Brugge zal dringend moeten praten."

  "Fierheid is een groot woord, maar we zijn er natuurlijk tevreden over dat we kunnen spelen tegen een ploeg uit de Premier League", zegt Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht aan Sporza.

  "We hebben al een kleine stap gezet met die 1-0-winst in de heenmatch, dus we hebben nog alle hoop om ons te kwalificeren. We hadden bij dat doelpunt een beetje geluk dat hun keeper een foutje maakte, maar dat is nu eenmaal voetbal."

  "We hadden ook ons stadion vernieuwd om op Daknam Europees te kunnen spelen. Dat we thuis konden spelen, was een voordeel, ook voor de kosten. Ons stadion zat bijna vol en we krijgen ook nog een premie als we ons kwalificeren, dus financieel doen we zeker geen slechte zaak."

  "Op papier hebben we nog altijd weinig kans tegen een Engelse eersteklasser, maar we hebben een goede uitgangspositie. Als wij daar een goal scoren, moeten zij er al drie maken. We moeten wel beseffen dat Hull in de heenmatch niet met zijn beste elftal speelde. We hebben zelf ondervonden op Cercle dat het niet eenvoudig is om 4 à 5 spelers te vervangen."

  "Vanaken? De tijd dringt voor Club Brugge"

  "In het voetbal ben je nooit zeker. Vanaken speelt nog bij ons en heeft hier nog een contract voor drie jaar. Normaal gezien blijft hij dus, maar alles is koopbaar en alles is verkoopbaar. Afwachten dus tot het einde van de transferperiode op maandag."

  "Een eventuele kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League zal geen invloed hebben op zijn dossier, denk ik. Of we al gepraat hebben met Club Brugge? Dat hangt ervan af wat je verstaat onder praten, maar voor mij is er nog niet gepraat. Als Club Brugge nog wil praten, begint de tijd wel te dringen."