• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Interlandcarrière van Samuel Eto'o is voorbij

  Het WK in Brazilië was het laatste optreden van Eto'o voor Kameroen.

  Samuel Eto'o zal het shirt van Kameroen niet meer dragen. De 33-jarige aanvaller heeft op Twitter bevestigd dat hij afscheid neemt. Eto'o speelde voor Kameroen op 4 WK's.

  Samuel Eto'o (33) verdedigde de kleuren van Kameroen op de WK's van 1998, 2002, 2010 en 2014. Een uitzonderlijke prestatie, want in Afrika kunnen enkel zijn landgenoten Jacques Songo'o en Rigobert Song diezelfde statistieken voorleggen.

  Maar de laatste jaren was de relatie tussen Eto'o en de voetbalbond van Kameroen wat vertroebeld. In 2011 kreeg hij een schorsing van liefst 15 matchen, omdat hij de ploeg zou hebben aangezet tot een staking. Uiteindelijk moest hij maar 4 matchen brommen, maar het kwam nooit meer echt goed.

  Eto'o maakte het nieuws over zijn afscheid bekend op Twitter. "Ik zet een punt achter mijn internationale carrière", zegt de nieuwe Everton-spits. "Ik wil heel Afrika bedanken, net als mijn fans voor hun steun."