• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Federer haalt superlatieven boven over Michael "Air" Jordan

  Federer: "Michael Jordan was mijn jeugdidool."

  Roger Federer heeft vlot zijn eerste match gewonnen op de US Open. Maar hét wapenfeit van de dag voor de Zwitser was een ontmoeting met zijn jeugdidool Michael Jordan, de Amerikaanse basketballegende. "In het tennis waren Edberg en Becker mijn idolen, maar Jordan was gewoon mijn allround sportidool toen ik opgroeide."

  Zowel Federer als Jordan liggen onder contract bij sportmerk Nike. Jordan zag vanuit de box van Federer, hoe die de Australiër Matosevic met 6-3, 6-4, 7-6 wegzette. Achteraf was er een ontmoeting in de catacomben.

  Federer, zelf een van de grootste sporters aller tijden en op zoek naar een 18e grandslamtitel, was onder de indruk: "Ik herinner me als kind dat de Duitse tv-stations vaak met hem uitpakten."

  "Daar zag ik hem al zijn bewegingen doen. Ik was niet echt fan van de Chicago Bulls, het ging mij om Jordan. Die ongelooflijke atleet, die toen hét uithangbord van het basketbal was."

  "Dat hij zolang meedraaide, de manier waarop hij alles er zo makkelijk liet uitzien, zijn wil om te winnen, zijn drang om de beste te zijn, presteren onder druk, zijn team dragen", Federer haalt met gemak de superlatieven boven waarom hij Jordan bewonderde.

  Jordan, die de Bulls naar zes NBA-titels leidde, is eigenaar van het NBA-team Charlotte Hornets en heeft de basketbal ingeruild voor de golfbal. Hij geeft toe dat hij niet zoveel van tennis kent. "Maar Roger is een groot atleet. Hij beweegt goed op het court."

  Roger Federer, Billie Jean King en Michael Jordan

  Michael Jordan met mevrouw Federer