• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Di Maria: "Ik wilde Real helemaal niet verlaten"

  Di Maria speelde vier seizoenen voor Real Madrid.

  In een open brief in de Spaanse krant Marca heeft Angel Di Maria afscheid genomen van Real Madrid. Op zich niet zo uitzonderlijk, behalve dan dat hij duidelijk benadrukt dat hij zelf niet wilde vertrekken uit Madrid. "Maar jammer genoeg viel mijn spel bij iemand niet in de smaak."

  Gisteren werd Angel Di Maria officieel voorgesteld bij Manchester United. De Engelse club betaalde Real Madrid zo'n 75 miljoen euro voor de Argentijn, het hoogste bedrag dat een ploeg uit de Premier League ooit neertelde voor een speler.

  "Manchester United was de enige club waarvoor ik Real Madrid wilde verlaten", zei Di Maria bij zijn voorstelling. In een open brief van Di Maria die de Spaanse krant Marca publiceert, schrijft de Argentijn dat hij zelf eigenlijk niet weg wilde uit Madrid.

  "Aan mijn periode bij Real is een einde gekomen en ik kan onmogelijk in een paar lijnen beschrijven wat ik voel nu ik de club vaarwel zeg", schrijft Di Maria. "Helaas moet ik vertrekken, maar ik wil duidelijk maken dat het nooit mijn wens was afscheid te nemen."

  "Ik vertrok naar het WK in de hoop een signaal te krijgen van het bestuur, maar dat is er nooit gekomen. Er is veel over mij gezegd en er circuleerden veel leugens over mij. Velen leken te insinueren dat het mijn idee was om te vertrekken, maar dat is niet hoe het gegaan is."

  "Jammer genoeg valt mijn spel niet in de smaak bij iemand. Het enige dat ik vroeg was een eerlijke deal. Ik hecht belang aan heel wat aspecten en heel wat van die factoren hebben niets met geld te maken. Ik hoop dat ik ze nu zal vinden bij United."

  Wie geen fan was van het spel van de Argentijn bij Real, laat Di Maria in het midden, maar waarschijnlijk gaat het om Real-voorzitter Florentino Pérez. Di Maria sluit zijn brief af met een lang dankwoord aan zijn medespelers en de fans van Real en wenst de club nog veel succes in de toekomst.